İmplant Fiyatları
İmplant Fiyatları neden farklılık göstermektedir? İmplant Diş fiyatları hakkında Merak edilenler…
İmplant diş Fiyatları
Tedavi maliyetini etkileyebilecek çeşitli faktörlere vardır. Diş implant tedavileri birbirine benzemez, maliyetleri kişiye göre ve çeşitli faktörlere göre değişir, bu nedenle muayene olmadan değerlendirme yapılmadıkça kesin bir ücret vermek imkansızdır. Fiyat, doktorun hastanın ağız ve çene yapısını muayene etmesi, tedavi şekline karar vermesi ve hastanın talep ettiği protez tipine göre ortaya çıkmaktadır.
Tedavi bazı ileri cerrahi müdahaleler (alveol düzeltilmesi, sert doku greftleleme, yumuşak doku greftleme, sinüs lifting) gerektirebilir. Böyle bir müdahalenin gerekliliği de fiyat konusunda değişikliklere neden olacaktır.
İmplantlar diğer diş tedavilerine göre (protez ve köprüler gibi) biraz daha pahalı olmasına rağmen, diş kaybına kalıcı bir çözüm olduğu için, çok daha dayanıklı ve uzun ömürlü olduğu için daha çok tercih edilmektedir.
İmplant Fiyatları 2024
(Türk Diş hekimleri Birliği tarafından belirlenen 2024 Ücret tablosundan alınmıştır. KDV dahil)
- Kemik İçi İmplant (Tek Silindirik İmplant Ücreti Hariç) Fiyatları : 13.975 TL
- Kapişon İzalesi – İmplant Üstü Açılması : 2.190 TL
- İmplant Çıkartılması : 5.335 TL
- Zigoma İmplant (İmplant Ücreti Hariç) : 21.600 TL
- Peri-İmplantitis (Cerrahi) (Biomaterial ve Membran Ücreti Hariç) (Tek İmp.) : 3.640 TL
- Peri-İmplantitis (Cerrahi Olmayan) (Tek İmp.) : 1.525 TL
İmplant Fiyatları neden farklılık gösterir
Ücretler, yapılacak olan adete göre, implant markasına göre, Gerekli olabilecek kemik grefti gibi ek prosedürler, tedavinizin yapıldığı şehir, Tedaviyi yapacak uzmana göre, polikliniğe göre değişmektedir.
Ülkelere göre de maliyetler değişmektedir. Bunun nedeni, bazı klinikler tam işlem ve tüm donanım için ücret vermekte bazıları ise yalnızca implantın yerleştirilmesi için bir teklif vermektedir.
İmplant diş tedavisi çok pahalı bir uygulama olmamakla beraber implant fiyatları protez markasına ve tedavi tipine göre nispeten geniş bir ücret bandında değişkenlik gösterir. Diğer tedavi yöntemlerine göre pahalı olması dezavantajını uzun süreli ve kullanışlı olmasıyla avantaja çevirir ve bu yüzden kullanımı diğer tedavilere göre daha yaygındır.
The New York Times’a göre, tek bir dişin yerini alacak bir diş implantının maliyeti 3.000 ila $ 4.500 aralığındadır Bazı Ülkelerde fiyat 1.000 sterline kadar düşebilir. Meksika’da 600 dolardan başlıyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ortalama maliyeti yaklaşık 5.000 dolardır. Avustralya’da, ise 1,620 dolarıdır.
İmplantların Ortalama Maliyetinin Belirlenmesi
- Tedaviyi uygulayan Diş hekiminin uzmanlığı: Tecrübeli Diş hekimleri tarafından yapılan tedaviler daha pahalıdır. Tecrübeli ve Uzman hekim tarafından gerçekleşen tedavi riskleri en aza indirecektir.
- Kullanılan malzemeler: Malzeme seçimi, markası ve kullanılan malzemelerin kalitesi fiyat etkilemektedir.
- İhtiyaç duyulan implant sayısı: Kişi birden fazla implant diş yapacaksa maliyet değişir.
- Tedavi işleminin karmaşıklığı, hastanın ağız içi durumu ve ihtiyaçları.
- Laboratuar masrafı
- Coğrafi yer: İmplantların maliyeti, uygulamanın bulunduğu yere bağlı olarak değişebilir. Üçüncü Dünya ülkelerinde daha ucuzdur. Türkiye de maliyet, diş hekiminin bulunduğu yere göre değişiklik gösterebilir.
Fiyatları Etkileyen Faktörler
- Üretici Marka ve malzemeler
- İmplant adedi (Kaç tane ve hangi dişlerin değiştirilmesi gerekiyor)
- Değiştirilen dişleri desteklemek için gereken implant sayısı
- Tedavinin yapılacağı Ülke ve İl (Bazı Ülke ve şehirler oldukça pahalı)
- Diş hekiminin deneyimi, uzmanlığı ve popülaritesi
- Sinüs yükselmesi ve kemik grefti gibi ek prosedürler (gerekirse)
İmplant Diş Tedavisi
Eksik dişlerin yerine aynı işlevi görebilecek titanyum dişlerin eklenmesi işlemidir. Titanyum diğer yabancı maddelere göre çok daha yüksek oranda vücudumuza uyum sağlar ve insan vücudu titanyuma karşı bir reaksiyon göstermez. Cerrahi bir müdahale olduğundan diş hekimlerinin yapması uygun görülmez. Günlük hayatta kolayca fark edilebilecek olan eksik dişler, kişi için özgüven eksikliği ve psikolojik travmalara ortam hazırlar.
Yalnızca fiziksel bir tedavi biçimi olmayıp işlevsel olarak da hastanın doğal dişine yakın bir alternatif yaratmaya çalışır. Oldukça rahat bir kullanıma sahip olmakla beraber aynı zamanda son derece dayanıklı bir yapıya sahiptir ve de diğer tedavi türlerine göre daha estetik bir sonuç vaat etmektedir.
Gelişen tıbbi imkânlar ve metaryeller sayesinde günümüzde tedavisi için çene yapısının sağlaması gereken bazı koşullar ortadan kalkmıştır ve hemen hemen her hastaya uygun bir tedavi biçimi geliştirilmiştir. Tedavinin yaş açısından belli bir üst sınırı yoktur yalnızca erişkin sayılabilecek yaştaki bireylere yapılması uygundur ve enfeksiyon kapma riski nedeniyle şeker seviyesi yüksek hastalara yapılması riskli olabilir.
Müdahale esnasında genelde lokal anestezi uygulanır ancak hastanın talebi doğrultusunda ve uygun şartların sağlanması durumunda genel anestezi de uygulanabilir. Müdahale sonrası oluşabilecek ağrılar gerekli antibiyotik ve ağrı kesicilerle kontrol altında tutulur.
Operasyon Öncesi ve Sonrası
Müdahaleden önce ilk aşama olarak hastanın çene kemiğine uygun bir tedavi yöntemi ve implant seçimi yapılır. Müdahale esnasında enfeksiyon riskine karşılık ağız temizliği sağlanmalıdır.
Doğal dişlere göre fazladan bir bakım gerektirmez. Kişinin diş sağlığı için yapması gereken standart bakım yeterlidir. Ayrıca müdahale sonrası belli bir süre sigara tüketilmemesi uygun görülür.
İmplant yapmanın Avantajları
* Çok daha iyi bir şekilde yiyeceklerin çiğnenebilmesi ve her istediğinin rahatça yenilebilmesini sağlar
* Daha estetik bir görüntü verir
* Öz güvendeki artış ile birlikte daha mutlu bir sosyal hayat sunar
* Her türlü gıdayı rahatça tüketmeye imkan sağladığı için daha sağlıklı bir beslenme imkanı sağlamaktadır.
İmplant Bakımı nasıl yapılmalıdır?
Tedavi sonrasında bölgede hafif şişlik olması normaldir. Çene kemiğinde açılan boşluk az da olsa tramvaya yol açabilir. Hekimler bu bölgedeki şişliği kabul eder ve beklendik bir durum olarak sunarlar. Buz kompleksi yapmak uygundur. Buz torbalarını ağız dışından bölgeye doğru koymalıdır. 3-5 dakika uygulanılır ve 8-10 dakika dinlendirilerek uygulanabilir. Dakikalarca buz uygulamak yanlıştır ve önerilmez. Şişlik sorununu yüksek derece önlemede buz uygulaması geçerlilik görür.
İmplantın çene kemiğine olan uyuşumunu bekleyene kadar, uygulama bölgesinde yiyecek yememeye özen gösterilmelidir. Ağrının artması ve ağrının uzun sürmesi, apse yapması, dudakta uyuşukluk olması durumlarında derhal hekiminize başvurmalısınız.
- Her implant uygulaması yaptıran hastanın arayüz fırçası kullanması gerekir ve büyük ölçüde tavsiye edilir.
- En iyi diş ipleri kullanılmalı ve diş araları kesinlikle temizlenmelidir.
- İmplant yapılan bölgenin çevresindeki dişlerin aralarındaki boşluklar ara yüz fırçası ile temizlenmelidir.
- İmplant etrafı özenle fırçalanmalı büyük baskılardan kaçınılmalı ve şiddetli etkilerden uzak durulmalıdır.
Tedavi Sonrasında Beslenme
Operasyondan sonra yemeye dikkat edilmeli ve özen gösterilmelidir.Çene kemiğine uyum sağlama ve kaynaşma sürecinde diş implantına zarar vermemek amacıyla çok sıcak ve çok soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durulması implantın sabitleşmesi ve kaynaşmasını büyük ölçüde hızlandırır. Yumuşak ve oda sıcaklığındaki yiyecekler ve içecekler tercih edilmelidir. Yiyecek ve içeceklerdeki bu kısıtlamalar sonucunda proteinsizliği karşılamak amacıyla taze sıkılmış meyveler sebzeler sulandırılıp içilmesi gayet faydalı olacaktır.
Aşırı sıcak ve Aşırı Soğuk Besinlerden Uzak Durun
Tedaviden sonra hekiminiz size bazı tavsiye ve önerilerde bulunur. Bu önerilere uymak operasyonun başarısını arttırmakta büyük rol oynar. İmplant uygulamasından sonra hekimin ilk tavsiyelerinden biri sıcak ve soğuk besinlerden uzak durulması gerektiği hakkında olması yönünde olacaktır. İmplant sayısına göre bu tavsiyeler 3-10 gün arasında uygulanmalı ve uyulmalıdır.
Sert Yiyecekler Yok!
Bekleme sürecinde diş etinin iyileşmesinde sert darbe ve sert besinlerden uzak durulması gerekir. Hekim tarafından dikişler alınana kadar bu bölgeye sert ve baskı uygulayacak davranışlardan ve besinlerden kaçınılmalıdır. Bu süreçte sıvı ve yumuşak besinler tercih edilmelidir.
İlaç Tedavisi;
Tedavi sonrasında ağrı duyulması normaldir. Bu beklenen bir durumdur. Verilen ağrı kesici ve antibiyotikler gününde ve saatinde düzenli olarak kullanılmalıdır. Ağrılar geçse bile ilaçlar kullanılmaya devam edilmelidir. Çünkü şişliği indirme özelliği olan ağrı kesiciler sadece ağrı kesme görevinde kullanılmamaktadır. Fakat hekimin vermiş olduğu gargara varsa gününde ve zamanında söylenildiği şekilde ve düzende kullanılmalıdır. Çünkü implant uygulaması sonrasında gargara risklidir ve önerilmez.
Operasyonda diş eti kesilip açıldığı için dikilerek kapatılır. Bu kesik kısa sürede iyileşir. İlk günlerde kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalıdır ve uzak durulmalıdır. Hekimin verdiği ilaçlar dışında aspirin kullanımı yanlış ve kullanılmamalıdır.
Sigara ve Alkol Yasak
Diş İmplant uygulamasından sonra sigara ve alkol kullanılması ameliyat bölgesindeki iyileşme sürecini olumsuz yönde etkiler ve iyileşme sürecini uzatır. Alkol ve sigaranın kullanılması yönünde oluşan etkileri şöyle sıralayabiliriz;
- Sigara, kullanılmasının sonucunda dişlerde plak oluşumunu arttırır. Oluşan plaklarda bakteri oluşumu riski çok yüksektir.
- Sigara ve alkol kullanımı karbonmonoksit salgılamasını arttırır ve kemik, dişeti dokusu ile implantın kaynaşma süresini büyük ölçüde aksatır.
- Sigara ve alkol tüketimi yara iyileşmesini uzatır,
- Kanlanma ve sıvılaşma özelliğini yitirtir.
Sigara ve alkol tüketiminde bulunan hastaların, tedaviden 15 gün kadar öncesinde ve ameliyat sonrası 1 ay süresince alkol ve sigara tüketiminden kesinlikle uzak durması gerekir.
İmplant fiyatları ve konu hakkında görüşlerinizi sorularınızı yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.
Tavsiye yazı: implant markaları