Diş Beyazlatma Fiyatları
Diş Beyazlatma fiyatları (2024), Lazerle Diş Beyazlatma, evde diş beyazlatma nasıl yapılır? Tüm detaylar yazımızın devamında yer almaktadır.
Diş beyazlatma; Dişlerin mine ve dentin tabakasında oluşan renklenmeleri giderme tedavisidir. Çeşitli sebeplerden dolayı koyulaşmış ve sararmış dişlerin rengini, kişiye özel birkaç ton açmak için uygulanan bir tedavi şeklidir. Tedavi diş hekiminizin gözetimi altında yapılırsa etkili ve güvenlidir. Dişler ve diş etleri hiçbir şekilde zarar görmez.
Türk Ortodonti Derneğinin araştıran hastalarında yaklaşık % 90’ı aslında diş beyazlatma ile ilgili problemlerini çözmek için bilgiler almaya çalıştığı ortaya çıktı.Yapılan istatistiklerde bireylerin %7’si dişleri gözükmesin diye gülmekten kaçınmaktadır.
Dişleri beyazlatmak için çeşitli yöntemlere başvurulmuş fakat bu yöntemler, diş minesine zarar verdiği için kalıcı bir çözüm olmaktan çıkmıştır. Su içeren diş beyazlatma jellerinin ortaya çıkmasıyla, diş minelerine zarar vermeden kalıcı bir yöntemle dişlerin doğal beyazlaması ile sağlıklı ve inci gibi dişlerle gülümsemek artık mümkün.
Aşağıda yer alan diş beyazlatma ücretleri hakkında görüşlerinizi, sorularınızı yorum olarak paylaşabilirsiniz.
Diş Beyazlatma Fiyatları (2024)
(TDB Sitesinde yer alan 2024 Ağız Diş Sağlığı Muayene ve Tedavi Ücretlerinden alınmıştır. KDV dahildir.)
- Diş Ağartma (Beyazlatma Vital Tek Diş En Çok 4 Adet) (Malzeme Ücreti Hariç) : 1.020 TL
- Diş Ağartma (Beyazlatma – Devital Tek Diş ) (Seans Başına – Dolgu Hariç) : 1.250 TL
- Diş Ağartma (Beyazlatma – Tek Çene) (Malzeme Ücreti Hariç) : 5.935 TL
Diş Nasıl Beyazlatılır
3 seansta gerçekleştirilen bir işlemdir. Beyazlatma önce ağartma maddeleri ile dişleri ağartma lekeleri parçalama aşamasında sonra dişleri parlatma ve sonrada diş beyazlatma ışığı kalıcılığı için lazer veya diğer yöntemlerle diş rengini stabil hale getirme aşamasıdır.
Beyazlatıcı jeller ile diş minelerinin susuz kalmaması sağlanarak dişlerin çatlama risklerini ortadan kaldırmaktadır. Tüketilen yiyeceklerin dişteki boşluklar arasında kalması neticesinde dişte renk değişimi meydana gelir. Diş temizliği beyazlatmadan sonra korunması ve diş renkleşmesine sebep olan diyet alışkanlıklarının hekim tarafından düzenlenmesiyle beyazlık kalıcı olur.
Tedavide Jeli’in halen hiçbir yan etkisi yoktur. % 2 vaka da geçici olarak soğuk veya sıcak içecek içmenize engel olmayacak derece hassasiyet gözlenebilir. Fakat diş hekiminin, uygulayacağı Flor-Opal ile hemen sona erecektir.
Rengi koyulaşmış, sararmış dişlere porselen kaplama vs. yaptırmak yerine bleaching tedavisiyle dişler durumuna göre sekiz-on tona kadar açılır.
Tedavi süresi
Kliniklerde lazer kullanılarak yapılan tedavi 15 dakika sürecek 2 ayrı seans ile yapılmaktadır.
Home Bleachig denilen ev tipi beyazlatma tedavi süresi ise ortalama 3-6 gün, Tetrasiklinde ise 14 gündür. Çok aşırı derecede sararmış veya koyu koyu dişlerde ve Tetrasiklin renklenmelerinde Klinikte yapılan uygulama ile home bleaching kombine olarak kullanılabilir.
Güzel ve sağlıklı bir gülümseme için beyaz dişler önemlidir. Dişlerdeki yapısal bozukluklar çocuk yaşlarda kullanılan bazı antibiyotikler, yeme ve içme sonucu oluşan kalıntılar, içilen sulardaki flor dişlerde renkleşmeye neden olmaktadır. Yaşın ilerlemesi, eski protezler, kaplamalar, dolgular da dişlerdeki beyazlığın azalmasına neden olmaktadır.
Çay, kahve, sigara, içinde renklendirici bulunan bütün içeceklerde dişleri koyulaştır.
Kalıcı Diş Beyazlatma Tedavisi Nasıl Yapılır?
İki yöntem vardır. Birincisi diş doktorunun uygulamış olduğu profesyonel beyazlatma tedavisi (Office bleaching), diğeri ise evde doktorunuzun önerisi ile uygulanan ev beyazlatma (Home bleaching) sistemidir.
Her iki tedavi yöntemi de etkilidir.
Kendi kararınızdan çok Diş hekiminin görüşü alınarak hangi tedavinin tercih edileceği belirlenebilir.
Lazerle Kalıcı Beyazlatma Tedavisi nasıl yapılır ?
Klinikte Lazerle tedavi şu şekilde uygulanır.
Koyu ve sararmış dişlerin üzerine lazer ışığı belli bir süre tutulur. Lazer ışığı ile dişler beyazlamaz.
Lazer ışığı beyazlatma jelinin aktif ederek gerekli kimyasal reaksiyonu başlatır. Yaklaşık bir saat süren işlem sonucu dişler beyazlar, istenilen sonucu elde etmek için birden fazla seans gerekebilir.
Evde Kalıcı Diş Beyazlatma Yöntemi nedir?
Hastanın ağzından diş hekimi tarafından ölçüler alınarak dişlere takılabilecek ince lastik kalıplar yapılır.
Hasta, bu özel kalıpların içine ilaç koyarak koyu dişlerin üstüne günde en az 6-8 saat takar. Bu tedavi ortalama 1-4 hafta sürer.
Herkese Uygulanabilir mi?
Herkese uygulanabilir. Diş hekiminiz yapacağı muayene ile dişlerin uygun olup olmadığını belirleyip Size söyleyecektir.
Ağzında aşırı çürükler olan ve diş eti hastalığı olanlar, tedavilerini yaptırdıktan sonra beyazlatma yapabilir. Gelişimini tamamlamamış kimselere önerilmemektedir. Gebelere ve emziren kişiler de dikkatli olmalıdır.
Bilinmesi Gerekenler
- Kullanılan ilacın markası ve içeriği
- Bu konuda deneyimli bir hekimin tedavisi altında olmanız
- İlacın kullanılma şekli ve tedavi süresi
Dişlerinizi sağlıklı, parlak ve beyaz tutmak için fırçalama, diş ipi kullanma gibi günlük bakım yolları vardır. Eğer gülümsemeniz de biraz ışıltı eksik veya eskiden daha sarı olduğu gibi hissediyorsanız, çaresiz değilsiniz.
Hastaneler de lazer ve yüzeysel dokunuşlarla dişlerinizi kalıcı olarak ( dişlerinize bakmanız dahilinde ) 3-4 tona kadar tedavisi yapılmaktadır. Yapılan araştırmalarda gülümseme konusunda insanların en çok arzuladığı şeyin, beyaz dişler olduğu ortaya çıktı.
Diş Beyazlatma fiyatı, tedavi tipine göre seanslara göre, kliniğe göre ve tedaviyi gerçekleştirecek Diş hekimine göre değişmektedir.
Tavsiye yazımız : İmplant Fiyatları
Dış beyazlatmayi çok iyi anlatmışlar acaba dış beyazlatmak için ne kadar bir fiyat istiyonuz .
Diş beyazlatma ücretini öğrenebilirmiyim
Bu işte gerçekten harikalar aldıkları parayı hak ediyorlar diş beyazlatma da en iyisi bunlar
Diş beyazlatma fiyatları ne kadar
Gerçekten çok kaliteli iş yapıyorlar acaba diş beyazlatma fiyatları ne kadar